Nordview
| home | bestemmingen | foto's | wetenswaardig |  links | contact |
 

Piteň
een bijzonder wintergevoel
 

Aan de rand van Zweeds Lapland aan de Botnische golf ligt Piteň, een kleine gezellige stad, waar het in de winter goed toeven is. De winter is er lang, maar aantrekkelijk. Als in februari/maart de zon steeds meer kracht krijgt komt de omgeving tot leven. In de sneeuw en op en rond het ijs gebeurt het. Overdag en in in de avond.
 

  Met de hondeslee op de Botnische golf is een schitterende ervaring. Maar niet alleen de mens geniet, want de honden zijn helemaal in hun element. Wie wil kan ook een tocht bij de farm in het bos maken. Lees meer.
 

  Wie van rust en sneeuw houdt kan in de omgeving van Piteň zijn hart ophalen. Geen grote pistes, maar wel plek om heerlijk te genieten van de rust en de sneeuwpret.
 
 
  Tussen de stad en de zee zoeken rendieren tussen de sneeuw naar voedsel. Vanuit de auto zijn ze dicht te benaderen.
 
  Rond de jaarlijkse Botnialoppet op het zee-ijs van Piteň heerst een gezellige drukte.Kijk hier voor meer over deze tocht.
 
  In Doktorsvillan herleven oude tijden: de dokter weet wat goed voor ons is; het is nog steeds actueel. Een bijzondere locatie met een authentieke sfeer.
 
  Ook Furunńset Hotell och Konferens is een stijlvol ingericht hotel in een 19e eeuws gebouw met een bijzondere sfeer.
 

 

 

Wie de winterse wereld aan een machtige verstilde witte wereld wil meemaken zit goed in Piteň Havsbad. Vervelen is er niet bij want er is veel te beleven. Lees meer
 
 

Stadshotellet is een sfeervol hotel in het centrum van Piteň tegenover de authentieke kerk. Kijk hier voor een blik in het hotel.
 

In het gezellige winkelstadshart ligt Skoogs Cityhotel. Kijk hier voor meer over dit gezellige hotel
 

 

 

 

Op loopafstand van Piteň havsbad ligt de ijsbreker die regelmatig de zee op vaart om het ijs te breken. Wie wil kan er een duik in het ijswater aan koppelen.Lees hier meer over deze fascinerende ervaring.
  Op het ijs aan de rand van de stad staan twee Lappententen, tipis, ideaal om even te relaxen in de sauna en hottub. 
   

 
Welkom in Piteň
 

Volop activiteiten en mogelijkheden
De omgeving van Piteň is zeer uitnodigend voor vele andere activiteiten.
Lees meerSteeds meer interesse in Zweedse winter
De rust, het stabiele winterse klimaat en de vele mogelijkheden die er zijn doen brengen steeds meer mensen naar het noorden.
Lees meer


 

Deze pagina blijft in ontwikkeling.
Denna sida ńr under stadig utveckling

terug

naar boven