Nordview
| home | bestemmingen | foto's | wetenswaardig | links | contact |


Een bijzonder stukje Finland

Slechts een kwartier van de nationale luchthaven vandaan ligt een meer 
met daar omheen diverse interessante bezienswaardigheden. 
Het meer op zich is een trekpleister voor natuurliefhebbers,
watersportliefhebbers en in de winter schaats- en langlaufliefhebbers. 
We nemen een kijkje in dit boeiende stukje Finland met een rijk verleden. 

Langs Tuusulajärvi, het meer tussen Tuusula en Järvenpää staan diverse interessante herinneringen aan het rijke culturele verleden van deze omgeving. Het maakt de omgeving tot een interessant plaats voor sporters, natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers. 
Voor informatie over schaatsen op het meer, kijk hier.
We nemen een kijkje in het huis van Sibelius, een componist die wereldberoemd werd, onder andere door zijn creatie van Finlandia.
Zijn huis staat in een een inspirerende omgeving. Meer over Sibelius: www.siba.fi
Een andere inspirerende omgeving is  Halosenniemi met schilderijen van onder andere Pekka Halonen. In het volledig houten huis hangt een bijzondere sfeer die herinnert aan het rijke kunstzinnige verleden van diverse schilders. Meer informatie: www.tuusula.fi 
Voor wie meer schilderijen wil zien: Rantatien Galleria Marius heeft een prachtige verzameling schilderijen en andere kunstvoorwerpen. Zeker een bezoekje waard, het ademt een typisch Finse sfeer van de omgeving. Maarten Odde de Bonniot en Jaane van Schevikhoven kunnen u er meer over vertellen. Neem hier vast een kijkje.
En wie wil overnachten in dezelfde sfeer zit goed in het nabijgelegen Krapi hotel. Dit hotel vlak aan het meer, Tuusulajärvi, biedt uitgangspunten voor tal van activiteiten. Meer informatie: www.krapi.fi

naar boven